Coaching

Als mens, privé of professioneel of als team krijg je soms te maken met situaties of periodes in je leven en werk waarin het prettig is iets aan je jezelf te ontwikkelen. Begeleiding daarbij kan ondersteunend werken, dit kan in de vorm van training, coaching of therapie. Bij alle 3 staat het leren centraal. Wat is het verschil? Wat mag je verwachten?

Coachen houdt in dat ik jou help jouw doelen te verwezenlijken en jou verder helpt te ontwikkelen. Als coach help ik jou leren. Niet door te onderwijzen, maar door te inspireren en te ondersteunen. Hierdoor ben ik in staat jouw zelf reflecterende en zelfsturende vermogen optimaal te stimuleren.

Wanneer coachen?

Coachen kan in verschillende situaties wenselijk zijn:

  • Het vergroten van jouw zelfkennis en zelfvertrouwen. Wanneer jij jezelf beter leert kennen en weet wat jouw zwakke en sterke punten zijn, kan jij zelfbewust(er) jouw werkzaamheden verrichten;
  • Het aanleren of aanscherpen van vaardigheden, bijvoorbeeld het delegeren van taken, voeren van slechtnieuwsgesprekken of geven van presentaties;
  • Structuur brengen in (nieuwe) verantwoordelijkheden, bijvoorbeeld het wegwijs raken in een nieuwe functie met nieuwe taken en verantwoordelijkheden: waar begin je? hoe stel je prioriteiten?
  • Wanneer jij behoefte hebt aan een klankbord, omdat jij een solistische functie hebt of jij je op ‘eenzame hoogte’ bevindt.