Rijbewijs coaching

Autisme en rijbewijs

Wil jij graag je auto rijbewijs (B-rijbewijs) halen en heb je een vorm van normaal tot hoger functionerend autisme, of ben je heel erg onzeker? In samenwerking met Verkeersschool Davilore word je door mij en een ervaren rij-instructeur begeleid in het complete traject van de rijopleiding.

Mensen met Autisme, ADHD of verwante problemen zijn vaak even capabel als ieder ander om auto te rijden, maar door een iets andere informatieverwerking in de hersenen gaat het aanleren wat minder vanzelfsprekend. Met de juiste begeleiding tijdens de rijles is het gelukkig ook voor jou heel goed mogelijk het rijbewijs te halen!

Rijangst

Ben je in het bezit van een rijbewijs, maar staat het klamme zweet je in de handen als je met de auto naar verre familie moet rijden? Vermijd je snelwegen, enge bruggen en bochten zoveel mogelijk?  Misschien heb je dan wel rijangst.

Als je rijangst hebt, mis je overzicht in het verkeer. Jekrijgt het gevoel de controle over jezelf, de auto en de situatie te verliezen. De meest voorkomende vorm van rijangst is angst voor de snelweg. Deze snelweg angst zorgt ervoor dat mensen zich beperken tot hun eigen woonplaats en routes binnendoor gaan zoeken.

Het kan moeilijk zijn om toe te geven dat je eigenlijk bang bent om te rijden. Dat is niet nodig, want rijangst is een bekend fenomeen. Het wordt met een moeilijk woord ook wel axamofobie genoemd.

Wanneer je het durft om wat te doen aan je rijangst, ga je de confrontatie aan met jezelf. Je doet dan zeker een beroep op je moed en doorzettingsvermogen. Maar je beloning is wel het terugwinnen van je vrijheid en mobiliteit.

Daarom help ik je in samenwerking met Verkeersschool Davilore graag deze cirkel te doorbreken, zodat je gemakkelijk en met vertrouwen kan rijden